Goede doelen

Helaas heeft niet ieder dier het zo goed getroffen. Er zijn nog steeds veel dieren die in een asiel of in een opvang terecht komen. Zij mogen blij zijn met een dak boven hun hoofd, een bak water en iets te eten. Dierenkliniek Bakel zet zich in voor dieren die het wat minder hebben. Met het bieden van medische zorg steunt zij Dierenhulp Menorca, Stichting kattekop en Signi zoekhonden.

Naast de medische zorg voor dieren, wordt het team van Dierenkliniek Bakel ook regelmatig ingeschakeld bij vermissingen van mensen, door zowel instanties en overheden als politie, brandweer, bedrijven, etcetera en door particulieren en nabestaanden, die op zoek zijn naar familie of vrienden, die vermist zijn. Met hun speciaal daarvoor opgeleide zoekhonden sporen Esther en Janette de vermiste mensen op. Ze hebben zich gespecialiseerd in het zoeken met honden naar verdronken personen en naar vermiste personen in rampgebieden. Hiervoor maken zij als het nodig is verre reizen, zoals bijvoorbeeld naar de Filipijnen waar zij in 2013 met hun honden zochten naar overlevenden na de Typhoon Haiyan. Ze doen het allemaal vrijwillig, betaald door wat sponsors en het nodige eigen geld. Lees meer over dit bijzondere werk op de website van stichting Signi zoekhonden.

Dierenhulp Menorca De Stichting zorgt voor de opvang en verzorging van dieren, met name straatkatten en straathonden in landen behorende tot de Europese Unie, voornamelijk in Nederland, Duitsland en het eiland Menorca. Dierenkliniek Bakel verzorgt mn. de medische zorg van deze dieren in Nederland en levert middelen voor het buitenland.

Stichting Kattekop (www.stichtingkattekop.nl) helpt zwerfdieren in nood. De volwassen katten worden gevangen en voor neutralisatie naar de dierenarts gebracht. Zieke of gewonde katten worden opgevangen totdat ze volledig hersteld zijn, of er wordt gezocht naar een passende oplossing.
Kittens worden ondergebracht bij een kittenopvang. Tamme zwerfkatten gaan na controle op een identificatiechip naar een opvang voor herplaatsing.
Op verschillende plekken waar verwilderde katten zijn teruggeplaatst, worden de dieren (bij)gevoerd en worden er indien mogelijk schuilplaatsen gecreëerd. Ook worden de plekken regelmatig gecontroleerd op nieuwe aanwas.
Dierenkliniek Bakel helpt Kattekop met de sterilisatie, castratie en medische ondersteuning van de zwerfkatten tegen een zeer gereduceerd tarief.

Stichting Dierenthuis heeft een speciaal plekje bij onze kliniek. Zij biedt kansarme asieldieren een blijvend thuis. Honden met een gebrek of een verleden, dieren die soms al jaren op een nieuw baasje zitten te wachten, verwilderde katten en katten besmet met het kattenaids- en/of leucose virus kunnen hier terecht. Zij krijgen een thuis zonder hokken en tralies, met boswandelingen, een riante tuin, veel liefde, (medische) zorg en aandacht. De afgelopen 4 jaar heeft Dierenkliniek Bakel het Dierenthuis op medische gebied ondersteunt en gesponsord. Wegens een verhuizing naar Almere, heeft Stichting Dierenthuis de omgeving van Bakel verlaten en zal daar een nieuw bestaan opbouwen.