De kliniek - eerste artikel

Ripse vrouwen starten dierenkliniek in Bakel

Geplaatst op 7 april 2009
De zoekhond van Janette Kruit (l) en Esther Neerbos presenteert zich op de kattenpaal.foto Jurriaan Balke
De zoekhond van Janette Kruit (l) en Esther Neerbos presenteert zich op de kattenpaal.foto Jurriaan Balke
Al enkele weken wordt er aan de Brakken in Bakel hard gewerkt.
De deur van de nieuwe dierenartsenpraktijk voor gezelschapsdieren en hobbymatig gehouden kleindieren is geopend. "We hebben iets met dieren, maar ook met mensen", zeggen Esther van Neerbos (38) en Janette Kruit (50). De dames wonen in De Rips en tonen trots hun nieuwe eigen praktijk. "Het moet een samenspel zijn."

Zijn jullie bekenden binnen dit vakgebied?

"We hebben veel ervaring opgedaan in een gemengde dierenartsenpraktijk in Helmond. We hebben duidelijk onze ideeën over wat wij verstaan onder kwaliteit en hoe dit te kunnen bieden in een eigen praktijk."

Jullie hebben gekozen voor een kleurrijke frisse uitstraling van de praktijk. Waarom deze look?

"Het dier en zijn baasje moeten zich hier op het gemak voelen. Dat willen we op verschillende manieren terug laten komen. In de ruime wachtkamer staat een kattenpaal. Een mooie afscheidskamer maakt het geheel van de kliniek helemaal compleet."

Wat mag er van jullie verwacht worden?

"Service, gemak en kwaliteit. We hebben verschillende specialisaties binnen onze praktijk. Zoals apparatuur en mogelijkheden op het gebied van de tandheelkunde. We hebben veel ervaring met gewrichtsproblemen. We zijn zelf ook erg actief in de training van onze eigen zoekhonden. Ze worden ingeschakeld bij vermissing van mensen, zowel bij rampen in het buitenland als veelal in het water in ons eigen land."

Dierenkliniek Bakel is geopend volgens afspraak van maandag t/m vrijdag van 9.30 – 19.00 uur. De kliniek is te bereiken via tel. 0492-344455 of 06 21864059. Ook hebben de dierenartsen een eigen website, www.dierenkliniekbakel.nl .
Eindhovens Dagblad