De Kliniek

Wanneer een dier zich niet goed voelt, is het belangrijk zo snel mogelijk de oorzaak te achterhalen. Hoe eerder deze bekend is, des te sneller met de behandeling kan worden begonnen. Onze kliniek is compleet uitgerust met alle nodige apparatuur voor onderzoek en behandeling. Deze apparatuur is dan ook direct beschikbaar. 

Afspraak maken?

Bel 0492-344455

… of klik op de knop hieronder!

Dierenartsenpraktijk

Dierenkliniek bakel

In onze dierenkliniek worden alle aspecten met betrekking tot de gezondheid van uw huisdier behandeld. Naast de gewone diergeneeskunde hebben wij ons toegelegd op interne geneeskunde, bewegingsproblemen (i.c.m. chiropractie en osteopathie), dermatologie, chirurgie, tandheelkunde, keel-, neus- en oorproblemen en dieren met orthopedische problemen. Ook voor de begeleiding van fokkerij kunt u hier terecht voor passende ondersteuning.

Mocht het nodig zijn, dan kunnen wij uw dier opnemen voor een uitgebreider onderzoek of voor een behandeling die meerdere dagen in beslag neemt. Soms moet een dier aan een infuus verzorgd worden of is er intensieve zorg nodig, bijvoorbeeld na een operatie. Hiervoor hebben we de beschikking over comfortabele (verwarmde) ruimtes.

Onze praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 18.00 uur volgens afspraak. Tussen 13.00 en 18.00 uur kunt u bij ons vrij (zonder afspraak) binnenlopen voor medicijnen, voer, ontwormings- en vlooienmiddelen en een bijpassend advies. Na overleg kunt u ook buiten deze tijden medicijnen en voer bij ons afhalen. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op het nummer 06-21864059. Bij geen gehoor kunt u ook bellen 0900-9933993, dit is het spoednummer van de regiodienst voor dierenartsen.

Interne geneeskunde:

Om inwendige ziekten te lokaliseren en te diagnostiseren heeft Dierenklienik Bakel een eigen lab ter beschikking. Uitgebreid bloed-, urine- ontlasting en parasietenonderzoek is mogelijk. Voor aanvullende diagnostiek sturen we bloed of tumorweefsel naar Duitsland.

Bewegingsproblemen:

Dierenkliniek Bakel heeft veel ervaring met bewegingsproblemen door de grote interesse en ervaring met werkhonden. Dierenkliniek Bakel beschikt over digitale röntgenapparatuur en heeft een aanvullende opleiding gedaan voor chiropractie en osteopathie. Ook de meest voorkomende orthopedie (kniechirurgie) wordt met regelmaat uitgevoerd.

Dermatologie:

Dierenkliniek Bakel zal de nodige tijd nemen om de oorzaak van de huidproblemen in kaart te brengen. Huidproblemen omvatten een geduldige en systematische aanpak.

Chirurgie:

Dierenkliniek Bakel opereert vrijwel dagelijks in haar kliniek. Met name weke delen chirurgie is dagelijkse kost. Sterilisaties, castraties, maar ook darm-, blaas en tumoroperaties staan regelmatig op het programma.

Tandheelkunde:

Voor de gebitsbehandeling heeft Dierenkliniek Bakel een uitgebreide tandenunit aangeschaft. Naast reinigen, trekken en boren, wordt alles netjes afgewerkt d.m.v. hechten en polijsten. De digitale röntgen kan hiervoor ondersteuning bieden in de keuze welke tanden of kiezen getrokken moeten worden.

K.N.O. Keel- neus- en oorproblemen:

Oorproblemen kunnen soms hardnekkige vormen aannemen, een goede begeleiding is dan belangrijk.
Naast de vele k.n.o. problemen is er ook de mogelijkheid tot chirurgie door bijvoorbeeld het verwijden van de neusgaten of het inkorten van het verhemelte.

Orthopedie:

Dierenkliniek Bakel beperkt zich tot de eenvoudige orthopedie zoals knieoperaties en heupkop verwijderen. Door een goede begeleiding van bewegingsproblemen en de opgroei van de jonge hond (juniorcheck) kunnen veel orthopedische ingrepen voorkomen worden.

Fokkerij:

Meerdere fokkers van zowel (ras)katten als (ras) honden, zijn al langdurig klant bij Dierenkliniek Bakel. Van dekking, dracht tot het gezond afleveren van de pup/ het kitten aan de nieuwe eigenaar wordt begeleid.

Dierenkliniek Bakel

Goede doelen

Helaas heeft niet ieder dier het zo goed getroffen. Er zijn nog steeds veel dieren die in een asiel of in een opvang terecht komen. Zij mogen blij zijn met een dak boven hun hoofd, een bak water en iets te eten. Dierenkliniek Bakel zet zich in voor dieren die het wat minder hebben. Met het bieden van medische zorg steunt zij Dierenhulp Menorca, de Dierenambulance  en een kattenopvang.

Naast de medische zorg voor dieren, wordt het team van Dierenkliniek Bakel ook regelmatig ingeschakeld bij vermissingen van mensen, door zowel instanties en overheden als politie, brandweer, etcetera en door particulieren en nabestaanden, die op zoek zijn naar familie of vrienden, die vermist zijn. Met hun speciaal daarvoor opgeleide zoekhonden sporen Esther en haar team de vermiste mensen op. Ze hebben zich gespecialiseerd in het zoeken met honden naar verdronken personen, het volgen van complexe sporen en zoeken naar vermiste personen in rampgebieden. Hiervoor maken zij als het nodig is verre reizen, zoals bijvoorbeeld naar de Filipijnen waar zij in 2013 met hun honden zochten naar overlevenden na de Typhoon Haiyan. Ze doen het allemaal vrijwillig, betaald door wat sponsors en het nodige eigen geld. Lees meer over dit bijzondere werk op de website van stichting Signi zoekhonden.

Dierenhulp Menorca De Stichting zorgt voor de opvang en verzorging van dieren, met name straatkatten en straathonden in landen behorende tot de Europese Unie, voornamelijk in Nederland, Duitsland en het eiland Menorca. Dierenkliniek Bakel verzorgt mn. de medische zorg van deze dieren in Nederland en levert middelen voor het buitenland.

Afspraak maken?
Bel 0492-344455